Kera Twice tegels

De Kera Twice is een keramische tegel. Het bijzondere van deze serie is dat de tegel in twee delen wordt geproduceerd. Een deel keramiek en een deel beton. Deze twee delen worden zo met elkaar verbonden dat ze onverwoestbaar aan elkaar hechten. Het bovenste, zichtbare deel is een sierlijke keramische tegel van 1 cm dik. Het onderste gedeelte, dat 4 cm dik is, is gemaakt van beton met daarin gerecycled keramisch materiaal. De Kera Twice is hierdoor niet alleen prachtig om te zien, maar ook nog eens minder milieubelastend.

Kenmerken Kera Twice

Een belangrijk aspect van keramische tegels is de kleurvastheid en hoge slijtvastheid. Het keramieken blad bestaat uit 100% keramiek. Dit keramiek is een kleisoort welke gewonnen wordt in het Middellandse Zee gebied. Voornamelijk in Italië. Er wordt dan ook vaak gesproken van ‘stijlvol Italiaans design’. Hierdoor is het materiaal erg duurzaam en heeft het een fantastische uitstraling.

Daarnaast zijn keramische tegels slijtvast en krasbestendig. Er trekt geen vuil en vocht in. Hierdoor blijft de kwaliteit bewaard en kunt u een leven lang genieten van deze prachtige tuintegels.

Laatste, maar niet het minste kenmerk, is dat de tegels in een standaard zandbed verwerkt kan worden. Dit betekent geen gestabiliseerd zandbed of cement dekvloer. Dit scheelt enorm in de verwerkingskosten. De betonnen onderlaag van deze tegel zorgt ervoor dat dit mogelijk is. Let wel op dat het verwerken van deze terrastegels een nauwkeurige klus is.

Verwerken van keramische tegels

Nadat het zandbed er goed en vlak in ligt, kunnen de keramische tegels hierin verwerkt worden. De eenvoudigste manier is om deze tegels te leggen met een zuignap. Hierdoor kunnen de tegels vlak worden neergelegd. Gebruik daarbij ook voegkruizen om de voeg gelijkwaardig te krijgen (5mm breed) en de tegels te beschermen tegen schade. Het keramische blad is namelijk erg gevoelig voor schade.

Moeten er tegels op maat worden gezaagd, dan is het advies om dit met een slijpmachine te doen. Gebruik hierbij een diamanten slijpblad en zorg dat de slijpmachine water gestuurd is. Dit houdt in dat er automatisch water wordt toegevoegd tijdens het slijpen. De keramische tegels worden dan nat geslepen waardoor er strak gezaagd kan worden. Dit geeft het mooiste resultaat en zorgt ook nog eens voor minder stof.

Wanneer alles tegels netjes liggen kunnen de voegen worden gevuld. Hiervoor is een voegmiddel erg geschikt. Door het toepassen van een voegmiddel wordt de voeg tussen de keramische terrastegels netjes gevuld en hard deze voeg ook licht uit. Hiermee wordt het terras onkruidbestendig en strak afgewerkt. Let er op dat u de juiste kleur voegmiddel gebruikt, want deze heeft veel invloed op de uiteindelijke uitstraling van uw terras.

Productie van de keramische tegels

Hieronder vindt u een video van de productie van de Kera Twice.

Assortiment Sierbestratingvoordeel

Sierbestratingvoordeel is dealer van Excluton, producent van de Kera Twice. Hierdoor zijn alle soorten binnen deze serie beschikbaar.

 • Kera Twice Moonstone Black

  Kera Twice 45x90x5,8 cm Moonstone Black

   89,95
 • Kera Twice Moonstone Piombo

  Kera Twice 45x90x5,8 cm Moonstone Piombo

   89,95
 • Kera Twice Paduc Brown

  Kera Twice 45x90x5,8 cm Paduc Brown

   89,95